Τι πρέπει να έχουμε
Ενα μικρό γουρουνόπουλο περίπου 10 κιλά
Χυμό 4 λεμονιών
Λίγο λάδι
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Κλαδιά από θυμάρι
Σκόρδο μπόλικο
Προετοιμασία
Πλένουμε το γουρουνόπουλο καλά, το τρυπάμε σε πολλά σημεία, βάζουμε στις τρύπες μπόλικο αλάτι και λεμόνι και το αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο.
Ετοιμασία
Την άλλη μέρα βάζουμε στο ταψί τα κλαδιά του θυμαριού, αλείφουμε καλά με λάδι το γουρουνόπουλο και το τοποθετούμε ανάσκελα πάνω στα κλαδιά.
Ψήνουμε για 4 1/2 ώρες περίπου σε χαμηλή φωτιά, γυρίζουμε το γουρουνόπουλο, το πασπαλίζουμε με την ρίγανη και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα περίπου (μέχρι να ροδίσει).
προσοχή... άν δέ μπεί ανάσκελα δέν θα
ψηθεί
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου