Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

Για καλοφαγαδες.....




Σμερνα ψητη στα καρβουνα


Κοβουμε και αφαιρουμε την ουρα και το κεφαλι.Καθαριζουμε καλα καλα τα εντοσθια και ξεπλενουμε στη θαλασσα.


Βαζουμε τη σμερνα στην καταψυξη απο το βραδυ ως το πρωι.


Οταν την βγαλουμε εχει σφιξει λιγο με τον παγο και μπορουμε ευκολα να την κοψουμε σε λεπτα μουρελα παχους ενος δακτυλου.Τα απλωνουμε σε ξυλο κοπης οριζοντια και κοβουμε το πτερυγιο της ραχης.Αλατιζουμε καλα παντα με χοντρο αλατι.


Αναβουμε καρβουνα και μολις χωνεψει η φωτια,ψηνουμε στη σχαρα.


Σε μεγαλο μπωλ ανακατευουμε λαδι,λεμονι και μισο κρασοποτηρο νερο.Βαζουμε και τα μουρελα της σμερνας μολις ψηθουν κατευθειαν απο την σχαρα και φροντιζουμε να λαδωθουν καλα κι απο τις δυο πλευρες.

Τριβουμε λιγη φρεσκη ριγανη παντα απο ψηλα και καλη
ορεξη!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι καλημέρα σας, μπορώ να έχω μια κρέπα σοκολάτα μπανάνα σμέρνα? Σας ευχαριστώ πολύ

Ανώνυμος είπε...

Τηγανητη με βουτυρο αφου την εχεις αλευρωσει την εχεις δοκιμασει??
Να την τρως με τα δαχτυλα..και να μην χορταινεις να τα γλυφεις...