Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2008

Για καλοφαγαδες αστακομακαροναδας....



Αστακομακαροναδα του σκαφους
Ψιλοκοβουμε τις φρεσκιες ντοματες,την πιπερια και το μαραθο,λειωνουμε στο μουλτι τα κρεμμυδια και το σκορδο και κοβουμε τον αστακο σε ροδελες αναλογα με το μεγεθος του.
Κατοπιν,βαζουμε το λαδι σε μια χαμηλη κατσαρολα και ριχνουμε μεσα ολα τα υλικα εκτος απο τα μακαρονια.
Αν θελουμε τη σαλτσα πιο κοκκινη, μπορουμε να ριξουμε λιγο πελτε κι αν θελουμε πιο εντονη γευση μπορουμε να βαλουμε λευκο κρασι η κονιακ εχοντας υπ οψιν οτι γινεται πιο βαρυ.
Τα αφηνουμε να τσιγαριστουν για 10 λεπτα περιπου σε χαμηλη φωτια.Μολις κοκκινισει το τσοφλι του αστακου προσθετουμε 1. 1/2 λιτρο νερο και αφηνουμε να βρασει για 10 λεπτα περιπου μεχρι να κρινουμε οτι εχει δεσει η σαλτσα.
Στο τελος ριχνουμε τα μακαρονια και τα αφηνουμε να βρασουν γυρω στα 7 λεπτα.Τα σερβιρουμε σε πιατελα και περιμενουμε 3 λεπτα να φουσκωσουν.
Η αστακομακαροναδα μας ειναι
ετοιμη και σημαντικη λεπτομερεια ειναι τα μακαρονια να σερβιριστουν
φρεσκοβρασμενα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εχω αποριααααααααα...............
τα μακαρονια τα ριχνουμε μεσα στη σαλτσα να βρασουν ή σε αλλη κατσαρολα να βρασουν μονα τους και μετα τα ριχνουμε στην σαλτσα???
με μπερδεψες...

sintesi pubblicità είπε...

....μέσα στη σάλτσα τελειώνουν το βράσιμό τους, μάθετε να φτιάχνετε και να τρώτε σωστά μακαρόνια επι τέλους!

Ανώνυμος είπε...

Τί έγινε ρε παιδιά? μόνο η ΒΈΦΑ δεν έχει γράψει την γνώμη της, τσ τσ σ