Όλα τα μυρωδικά, βότανα και μπαχαρικά προσθέτουν ιδιαίτερη
γεύση στα φαγητά. Ποια, όμως, ταιριάζουν περισσότερο με τι;
Αρνάκι: δεντρολίβανο, θυμάρι, μαντζουράνα, μάραθος, σκόρδο,
ρίγανη.
Λαχανικά: άνηθος, αρτεμισία (τραχούρι ή εστραγκόν),
βασιλικός, μαϊντανός, μαντζουράνα, μέντα.
Μοσχάρι: γαρίφαλο, δάφνη, δεντρολίβανο, θρούμπι, κανέλα,
κύμινο, μαντζουράνα, σκόρδο.
Πουλερικά: δεντρολίβανο, θρούμπι, ρίγανη, σκόρδο, φασκόμηλο.
Σούπες: αρτεμισία, δάφνη, δεντρολίβανο, θρούμπι, μαϊντανός.
Τυριά: άνηθος, βασιλικός, κάρι, μαϊντανός, μάραθος.
Φρούτα: γαρίφαλο, γλυκάνισο, κανέλα, μέντα, πιπερόριζα
(τζίντζερ).
Χοιρινό: θρούμπι, θυμάρι, κύμινο, πιπέρι, πιπερόριζα,
σκόρδο, φασκόμηλο.
Ψάρια: άνηθος, αρτεμισία, θυμάρι, μαϊντανός, μάραθος,
σκόρδο.
:Ψωμί γλυκάνισο, δεντρολίβανο, θυμάρι, μαντζουράνα, μαχλέπι,
ρίγανη, σκόρδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου