Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Χοιρινό με χάντρες...


1 κιλό χοιρινό ψαχνό κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κιλό φασολάκια χάντρες κατεψυγμένα
μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές πελτές
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
3-4 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη
Ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε το χοιρινό να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προς το τέλος, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε κι αυτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και μισό κουταλάκι ζάχαρη, ρίχνουμε και ένα φλυτζάνι ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.
Όταν μαλακώσει το κρέας, σε 45' περίπου, ρίχνουμε τις χάντρες, τον μαϊντανό και ένα φλυτζάνι ζεστό νερό ακόμα.
Αλατοπιπερώνουμε λίγο ακόμα και αφήνουμε να σιγοβράσει, για 1 ώρα περίπου, ώσπου να μαλακώσουν καλά το κρέας και τα φασολάκια.
Δεν πρέπει να μείνει καθόλου ζουμί, πρέπει η σαλτσούλα να είναι πηχτή και τα φασολάκια χυλωμένα!
Πολύ νόστιμο !!!
και μη ξεχνάμε φέτα λαδομένη με μπόλικη ρίγανη,φρέσκο ψωμάκι και κόκκινο κρασί















Δεν υπάρχουν σχόλια: